Fazan fript (varianta)

Printeaza

Fazan fript

Ingrediente:Fazan fript (varianta)

  • 1 fazan
  • 1 lingură unt
  • puţină untură pentru uns tava
  • 50 g slănină
  • 150 g vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fazanul se frige ca şi curca. Se pregă­teşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu penele dimprejur. După ce s-a fript fazanul, prăjim în grăsime încinsă capul, aripile şi coada.

Nu le dăm drumul în grăsime, ci le apucăm cu două degete de pene şi le ţinem în aer, astfel încît nu­mai părţile sîngerînde să atingă grăsi­mea înfierbîntată, rumenindu-se locul tă­ieturii. Apoi capul, aripile şi coada, care şi-au păstrat forma naturală, se prind cu agrafe de trupul fript al fazanului.

Fazanul se serveşte pe crutoane pătra­te sau dreptunghiulare, corespunzătoare mărimii păsării.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.