Fazan fript (varianta)
PrinteazaFazan fript
- 1 fazan
- 1 lingură unt
- puţină untură pentru uns tava
- 50 g slănină
- 150 g vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fazanul se frige ca şi curca. Se pregăteşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu penele dimprejur. După ce s-a fript fazanul, prăjim în grăsime încinsă capul, aripile şi coada.
Nu le dăm drumul în grăsime, ci le apucăm cu două degete de pene şi le ţinem în aer, astfel încît numai părţile sîngerînde să atingă grăsimea înfierbîntată, rumenindu-se locul tăieturii. Apoi capul, aripile şi coada, care şi-au păstrat forma naturală, se prind cu agrafe de trupul fript al fazanului.
Fazanul se serveşte pe crutoane pătrate sau dreptunghiulare, corespunzătoare mărimii păsării.
Pofta buna!