Friptura de fazan cu dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, cimbru, vin, nucsoara, piper verde. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond de vanat sare piper 1 fazan felii de bacon 1 lingura frunzulite […]
Fazan inabusit
PrinteazaFazan inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa, verdeata, sare, piper, fazan.
Ingrediente:
- un fazan
- 100-150 g de slănină
- 250 ml de vin alb
- 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre)
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă
- o legătură de verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zarzavatul, curăţat şi tăiat în bucăţi mari, se pune într-o cratiţă sau ceaun împreună cu jumătate din slănină, tăiată feliuţe, zeamă de carne, vin, piper şi sare.
Fazanul se împănează cu slănină şi se aşază deasupra zarzavatului.
Se înăbuşă la foc slab cca 2 ore, apoi se adună grăsimea.
Zarzavatul se trece prin sită şi se serveşte pe farfurie, presărat cu verdeaţă tocată mărunt, lângă carnea fiartă.
Pofta buna!
Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl […]