Fazan la cuptor cu castane cu garnitura de cartofi ducesa umpluti cu piure de castane si soteu de mazare
PrinteazaFazan la cuptor cu castane cu garnitura de cartofi ducesa umpluti cu piure de castane si soteu de mazare
- 1 fazan
- sare
- piper
- cimbru
- 400 g castane
- 600 g cartofi
- 150 g unt
- 300 g mazăre fină
- 1/2 pahar vin roşu
- 10 g zahăr
- 1 lingură făină
- supă
- 2 ouă
- 3 linguri sos brun
Mod de preparare:
Se curăţă fazanul, se trece prin flacără, se scot intestinele si se şterge cu un şervet udat cu oţet diluat. Se frige înăbuşit la cuptor cu sare, piper, grăsime şi puţină supă. Cînd este bine rumenit se scoate şi se face sosul cu făină şi zahărul , se stinge cu supă, sos brun, vin şi se strecoară.
Cartofii se fierb, se dau prin sită şi se amestecă cu 1 ou, sare, nucşoară rasă şi 20 g unt. Cu această pastă se spriţuiesc 8 cuiburi pe marginea platoului , se ung cu gălbenuş şi se gratinează.
Se tranşează (taie) fazanul şi se aşază în mijlocul platoului. Cînd apa s-a evaporat se pun 2 linguri de sos din friptură . Cu castanele se umplu cuiburile de cartofi mazărea, salata se pun în jurul fripturii.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Foarte gustos! Merita incercat!