Fazan la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, cartofi ducesa si ananas
PrinteazaFazan la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, cartofi ducesa si ananas
- 1 fazan
- 6 felii de ananas
- 1 pahar vin dulce
- sare
- 250 g unt
- 250 g orez
- 60 g stafide
- 500 g cartofi
- 2 oua
- 1/2 lingură făină
- 3/4 l supă
- 40 g zahăr
- nucşoară
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală fazanul cu un şervet înmuiat în oţet diluat, apoi se frige la cuptor înăbuşit cu sare, unt, grăsime, puţină supă, circa 55 minute. Pe parcurs se aranjează cu sosul din tavă pînă ce s-a rumenit şi frăgezit.
Sosul se face în tavă cu făină şi zahăr pînă ce s-a colorat, se stinge cu supă şi vin, mai fierbe 5 minute, apoi se strecoară. Se face un pilaf cu orez, unt, 1/4 1 supă şi stafide într-un vas cu capac, se fierbe 25 minute.
Pilaful se aşază pe platou, se tranşează (se taie) fazanul şi se aşază pe pilaf. Ananasul se taie felii în două, se încălzeşte cu 2 linguri de sos de friptură, se pune ornat pe fazan.
Se garniseşte cu cartofi ducesa cartofii fierţi, daţi prin sită amestecaţi cu 1 ou, 30 g unt plus un albuş, se şpriţuieşte pe o tavă unsă cu unt, se unge cu gălbenuş şi se gratinează de mărimea unui ou.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Trebuie sa fac si eu fazan la cuptor.