Fazan la cuptor cu garnitura la cuptor de mere si dovlecei fierti, anghinarea sotata in unt
PrinteazaFazan la cuptor cu garnitura la cuptor de mere si dovlecei fierti, anghinarea sotata in unt
- 1 fazan
- 300 g nuci noi
- 12 mere mai mici
- 500 g dovlecei cu floare
- 8 bucăţi anghinare fără frunze sau 400 g napi
- 1 păhărel vodcă
- sare
- 1/2 l supă
- 2 linguri ceai de mentă
- 350 g unt
- 2 linguri smantană
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Fazanul se curăţă şi se spală cu un şervet înmuiat in oţet diluat şi se frige înăbuşit la cuptor cu sare, unt, mentă, supă şi vodcă.
Cînd este gata se scoate şi se face sosul cu 1 lingură făină, 50 g unt, 1/4 1 supă, smantană şi sosul din tavă strecurat. Nucile se curăţă de pieliţă, se presează şi se amestecă cu 4 1 sos.
Fazanul se tranşează se aşază pe platou garnisit cu merele (curăţate, seminţele scoase şi coapte la cuptor), dovleceii fierţi şi daţi în unt şi anghinare sau napi fierţi şi daţi în unt.
Sosul de nuci pisate se încălzeşte şi se dă peste fazan iar sosul suprem se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!