După ce a stat la marinare fazanul se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei încins sau se frige la grătar.
Pe grătar, în timpul frigerii se unge cu ulei, iar dacă se face la tigaie, se acoperă şi după ce carnea s-a rumenit, se adaugă puţină apă caldă sau supă de oase şi se înăbuşă pe foc mai slab, până ce carnea devine fragedă.
Se adaugă componentele indicate. Se serveşte cu cartofi fierţi natur sau cu mămăliguţă caldă.
Fazan la cuptor cu cartofi prajiti din: fazan, slanina, unt, cartofi, verdeata, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata Mod de preparare: Se curăţă fazanul de pene fără a se opări şi cînd este bine curăţat […]
Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]
Fazan fript cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan unt sare cartofi ciuperci pătrunjel verde Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Nu am mancat niciodata fazan