Fazan cu Naut si Spanac la Tigaie
PrinteazaFazan cu Naut si Spanac la Tigaie – Reteta Savuroasa pentru O Masa Satioasa – un preparat rafinat si nutritiv, perfect pentru o masa speciala sau pentru a aduce un plus de savoare in meniul zilnic.
Combinatia dintre carnea de fazan, nautul bogat in proteine si spanacul plin de vitamine face ca aceasta reteta sa fie nu doar delicioasa, ci si extrem de sanatoasa.
Ingrediente:
- 1 fazan (aproximativ 1-1.5 kg), taiat in bucati
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 1 cana de naut fiert (sau din conserva, scurs si clatit)
- 200 g spanac proaspat
- 1 cana de supa de pui
- Sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita de boia dulce
- Sare si piper dupa gust
- 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
Mod de Preparare:
Spala fazanul si taie-l in bucati de dimensiuni potrivite. Usuca bine bucatile de carne cu prosoape de hartie si asezoneaza-le cu sare, piper si boia dulce.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga bucatile de fazan si rumeneste-le pe toate partile pana devin aurii, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte.
Scoate fazanul pe o farfurie si pune-l deoparte.
In aceeasi tigaie, adauga ceapa tocata si usturoiul si caleste-le pana devin translucide si aromate, aproximativ 5 minute.
Adauga nautul si amesteca bine pentru a-l incalzi uniform.
Adauga spanacul proaspat in tigaie si gateste-l pana se inmoaie, aproximativ 2-3 minute. Amesteca frecvent pentru a se gati uniform.
Pune bucatile de fazan inapoi in tigaie, peste amestecul de naut si spanac. Toarna supa de pui si sucul de lamaie, apoi adu totul la fierbere.
Reduce focul si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand fazanul este fraged si bine gatit.
Gusta sosul si ajusteaza asezonarea cu sare si piper, daca este necesar. Adauga patrunjelul tocat si amesteca bine.
Serveste fazanul cu naut si spanac fierbinte, alaturi de orez, quinoa sau paine proaspata.
Reteta Fazan cu Naut si Spanac la Tigaie
Valori Nutritionale (per portie, aproximativ 4 portii)
- Calorii: 350 kcal
- Proteine: 30 g
- Grasimi: 15 g
- Carbohidrati: 25 g
- Fibre: 7 g
- Zahar: 3 g
- Sodiu: 600 mg
Poti inlocui fazanul cu pui sau curcan, daca preferi.
Pentru a economisi timp, poti folosi naut din conserva. Asigura-te ca il clatesti bine pentru a indeparta excesul de sodiu.
Foloseste spanac proaspat pentru un gust si o textura mai bune. Spanacul congelat poate fi folosit, dar trebuie bine scurs inainte de a-l adauga in tigaie.
Ajusteaza condimentele dupa gustul tau. Poti adauga si alte ierburi aromatice, cum ar fi cimbru sau oregano, pentru un plus de savoare.
Aceasta reteta se potriveste excelent cu orez, quinoa, cartofi sau legume la abur. Poti adauga si o salata proaspata pentru o masa echilibrata.
Pofta buna!