Fazan cu sos de mere
PrinteazaFazan cu sos de mere din: fazan, prosciutto, bacon, vin alb, supa de fazanceapa, unt topit, mere, zahar, scortisoara, smantana lichida, unt, coniac, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 fazan de 900gr
- 4 felii de prosciutto crudo sau bacon
- 1 pahar de vin alb
- 1 cana de supa de fazan
- 1 ceapa, tocata marunt
- 20 g de unt topit
Ingrediente sos:
- 6 mere curatate de coaja
- 1 lingura de zahar
- 500 ml de supa de fazan
- 1/4 lingurita de scortisoara macinata
- 100 ml de smantana lichida
- 20 g de unt
- 50 ml de coniac
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare Fazan cu sos de mere:
Punem fazanul la fiert in oala sub presiune in apa cu sare si o ceapa intreaga, timp de 20 minute.
Supa rezultata se rezerva pentru mai tarziu. Socatem carnea din supa, o saram, o piperam si o lasam la racit.
Pentru friptura vom folosi doar pieptul si pulpele.
Dupa ce s-a racit carnea, decupam pieptul si pulpele, le ungem cu unt si le imbracam in prosciutto.
Fixam sunca pe carne cu ajutorul unor scobitori, pe care le vom scoate dupa ce friptura este gata.
Tocam ceapa si o sotam in unt, dupa care o stingem cu vin si supa de fazan.
Punem ceapa sotata si sosul obtinut intr-o tava, asezam bucatile de carne imbracate in sunca si dam tava la cuptorul incins la foc mediu, timp de 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite.
Intre timp, facem sosul: taiem merele, curatate de coaja si samburi, cubulete, topim untul intr-o tigaie, adaugam merele si zaharul, lasam sa se caramelizeze usor, timp de doua minute, adaugam coniacul, cu grija, lasam sa se evapore aburii de alcool si adaugam supa si scortisoara.
Fierbem la foc mic, timp de aproximativ trei-cinci minute, pana se inmoaie merele. Scoatem jumatate din mere si le rezervam deoparte, restul sosului il dam in blender, pana obtinem o pasta.
Pasta o punem din nou pe foc, adaugam smantana lichida si mai dam doua-trei clocote.
Potrivim gustul de sare si piper, inchidem focul si adaugam bucatelele de mere rezervate.
Servim friptura peste sosul de mere.
Pofta buna!