Fazan umplut cu ficat si sunca cu garnitura de sote de morcovi, cartofi noi fierti, dati in unt, ciuperci umplute si conopida natur
PrinteazaFazan umplut cu ficat si sunca cu garnitura de sote de morcovi, cartofi noi fierti, dati in unt, ciuperci umplute si conopida natur
- 1 fazan
- 300 g ficat
- 100 g şuncă
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ceapă
- 1 pahai vin roşu
- 300 g morcovi
- 400 g cartofi noi
- 12 ciuperci mari
- 180 g unt
- 1 lingură făină
- 1 ou
- 1 felie franzelă
- 1 conopidă
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Se curăţă fazanul cu atenţie să nu se rupă pielea, se spală cu un şervet înmuiat în oţet diluat şi se prepară de umplut la guşe şi sub piepţi ca la.
Se face umplutura din ficatul sotat cu 1/2 ceapă, se toacă împreună cu şunca, se amestecă cu franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou crud, sare şi piper şi se umple fazanul. Se dă la cuptor la foc domol 50 minute cu sare, piper, cimbru, ceapă tocată, puţină giăsime şi apă, ungîndu-se pe parcurs.
Cind este gata se scoate şi se face sosul în tavă cu făină prăjită, se stinge cu supă, 2 linguri sos de friptură şi vin, apoi se strecoară.
Fazanul se tranşează (se taie) şi se aşaaă pe platou garnisit cu morcovi sote, cartofii noi fierţi şi daţi în unt cu verdeaţa tocată, ciupercile umplute pe crutoane şi conopida fiartă buchete.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fazan umplut la cuptor