Fazan umplut cu garnitura de pilaf
PrinteazaFazan umplut cu garnitura de pilaf
- 1 fazan de circa 1,700 kg
- 350 g came de porc
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingură făină
- 180 g unt
- 250 g orez
- 400 g ciuperci sau burcii
- 1 pahar vin roşu dulceag
- 1 ou
- l felie franzelă
- 1/2 l supă
- 1 ceapă verde
Mod de preparare:
Se prepară fazanul cu un cuţit se scot pulpele şi piepţii, se platează puţin cu bătătorul si cu acelaşi cuţit se taie şi se aranjează de umplut.
Carnea de porc cu franzela înmuiată şi stoarsă se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu 1 ou crud, sare ,piper, şi firul de ceapă tocat.
Se umplu piepţi şi pulpe si se parjesc pe ambele părţi. Separat se face sos bura cu faina, oasele sparte prajite, sare, piper, cimbru, cozile de cuperci locale, supa 1|4 l apă si se fierbe 30 minute.
Sosul se strecoara peste pulpele si piepti pana ce carnea este gata, apoi se adaugă vinul şi ciupercile tăiate cu care se mai fierb 6-8 minute.
Se serveşte în platou adanc. Separat se serveşte pilaf facut din orez, unt,ceapă tocată şi supă.
Pofta buna!
Reteta asta de fazan vreau s-o incerce mama. Iii urez succes 🙂