Fazan
PrinteazaFazan
- 1 fazan
- zarzavat
- 1 ceapă
- 150° ulei de porumb
- 100 g coniac
- 250 g ficat de pasăre
- 150 g unt
- 1 cutie ciuperci
- 1 ou fiert
- 250 g aspic
- 300 g mere şi pere crude
- 300 g cartofi
- 150 g telină
- 250 g maioneză
- 8 bucăţi tarte din aluat
Mod de preparare:
Se frige un fazan mare circa 3/4 oră. Pa parcurs se stropeşte cu coniac şi ulei de porumb. Cînd s-a răcit, se scot piepţii, punandu-se în locul lor un mus de ficat de gîscă sau de altă pasăre.
Se taie piepţii felii, se aşază estetic pe musul preparat, se decorează acesta cu ciuperci, albuş fiert şi se napează cu aspic.
Fazanul se aşază pe platou pe o salată compusă din mere, pere crude, cartofi fierţi, ţelină. Toate acestea se vor amesteca cu maioneză colată.
Se garniseşte cu felii din ficat (medalioane) şi cu mici tarte din aluat fraged umplute cu cozile de raci. Separat se serveşte sosul rece preparat din fondul în care s-a fiert fazanul.
Pofta buna!
N-am mai incercat fazan. E bun?