Feijoada

Printeaza

Feijoada

FeijoadaFeijoada este mâncarea naţională a brazilienilor. Ingredientul principal este fasolea neagră, iar gustul ei pregnant de pământ este suficient de puternic pentru a acoperi aroma celorlalte ingrediente, printre care se pot număra ciolane afumate, cârnaţi pepperoni sau chorizo, carne seca (carne de vită sărată şi uscată la soare), scâricică de porc, back bacon, ardei iuţi, frunze de dafin, ceapă tăiată bucăţi şi usturoi.

Feijoada s-a născut din contopirea tradiţiilor portugheze cu cele africane şi amerindiene. în Portugalia, Angola şi Săo Tome există variante regionale ale feijoadei, la pregătirea cărora se folosesc alte soiuri de fasole şi alte ingrediente.
Conform unei legende, acestei mâncări îşi are originea in fermele colonizatorilor din Brazilia, unde era considerată o mâncare de lux a sclavilor.

Ca reminiscenţă a presupusei sale origini rurale, feijoada poate fi făcute din diferite bucăţi de porc, bine ascunse în adâncurile cremoase ale mâncării – urechi, coadă, picioare sau rât.

Feijoada este o mâncare de sărbătoare, în unele localuri ea este oferită ca specialitate a zilei sau a săptămânii. Este servită, în mod tradiţional, deasupra unei porţii de orez, însoţită de legume cu frunze călite, ’farofa (făină de manioc prăjită) şi felii de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.