Felii cu bezea si gem
PrinteazaFelii cu bezea si gem
Ingrediente:
- 200 g făină
- 200 g unt
- 2 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- sare
Ingrediente bezea:
- 1 borcan gem de prune (sau altceva, după gust)
- 200 g nuci
- 250 g zahăr
- 4 albuşuri
- 1 lingură esenţă rom
- sare
Mod de preparare:
Felii cu bezea si gem: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul. încorporezi apoi făina, sarea şi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit, dar nu definitiv.
In acest timp pregăteşti bezeaua: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii bezeaua.
Când prăjitura este aproape coaptă o scoţi, o ungi cu gem, presari nuca măcinată, amestecată cu esenţa de rom şi întinzi bezeaua.
Dai din nou prăjitura la cuptor pentru 15 minute, la foc mic. Laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai felii
Pofta buna!