Felii de cartofi copti cu sos de marar
PrinteazaFelii de cartofi copti cu sos de marar din: cartofi, ulei, usturoi, boia dulce, ceapa verde, sare, piper, faina, zahar, marar, ceapa, otet sa mere, sare si piper.
Ingrediente:
- 12 cartofi
- 150 ml ulei
- 1 lingura usturoi pisat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 legatura ceapa verde
- sare
- piper
sosul:
- 1 lingura ulei
- 1 lingura faina
- 1/2 lingurita zahar
- 2 legaturi marar
- 1 ceapa
- 1 lingurita otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala cartofii bine si puneti-i cu coaja cu tot la copt intr-o tava in cuptor. Cand s-au inmuiat suficient, scoateti-i si lasati-i la racit.
Taiati-i in jumatati si scoateti cu o lingurita o parte din miez. Asezati cartofii din nou intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si stropiti-i cu ulei.
Puneti in fiecare cate putin usturoi pisat, sare, boia si apoi puneti tava din nou la cuptor pentru 15 minute.
Presarati cartofii cu ceapa verde taiata marunt si asezati-i pe un platou cald.
Deasupra turnati sosul pregatit astfel: rumeniti ceapa in ulei, adaugati faina, otetul, mararul taiat marunt si celelalte ingrediente pe rand.
Lasati cateva minute pe foc si amestecati pentru a nu se prinde de vas.
Felii de cartofi copti cu sos de marar
Pofta buna!
Vreau si eu cartofi din astia!