Felii de ciocolata cu sos de cafea
PrinteazaFelii de ciocolata cu sos de cafea din: ciocolata de menaj, oua, cognac, coaja de lamaie, lapte, unt, zahar, galbenusuri, amidon, esenta de vanilie, nes.
- 175g ciocolata de menaj neagra
- 4 oua
- 30ml cognac sau rom
- pentru decor: fasii subtiri si lungi din coaja de lamaie, fierte in sirop de apa cu zahar
Ingrediente sos de cafea:
- 600ml lapte
- 55g unt
- 150g zahar
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura nes dizolvat in 2 linguri apa
Mod de preparare:
Topiti ciocolata rupta in bucatele si pusa intr-un vas la bain-marie.
Cand s-a topit, luati vasul de pe foc si adaugati untul, cognacul si galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Separat, bateti albusurile spuma. Amestecati spuma in compozitia cu ciocolata, prin rasturnare, pana cand se omogenizeaza, apoi turnati amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu folie de plastic.
Nivelati compozitia si puneti tava la congelator pentru cateva ore.
Pentru sos, incalziti laptele. Amestecati galbenusurile cu zaharul si turnati acest amestec in laptele caldut.
Puneti vasul la bain-marie si amestecati incontinuu. Cand sosul incepe sa se ingroase, luati vasul de pe foc si lasati-l la racit.
Adaugati vanilia si nesul, amestecati pentru omogenizare si cand este rece puneti-l la frigider.
Scoateti din congelator spuma de ciocolata, scufundati pentru 1 secunda tava in apa fierbinte, apoi scoateti spuma din tava, pe un platou. Taiati felii de 2cm grosime.
Turnati deasupra sos rece de cafea, decorati cu fasii subtiri de coaja de lamaie, fierte in sirop si serviti.
Pofta buna!