Felii de curcan glazurate

Printeaza

Felii de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline, dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si amidon de porumb.

Ingrediente:Felii_de_curcan_glazurate

  • 450 g felii de curcan
  • 2 lingur faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete (1 cm)
  • 2 lingurite zahar
  • 1/4 cana otet balsamic
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita frunze de salvie
  • 2 mere rosii (cu coaja) taiate felii subtiri
  • 1 lingurita amidon de porumb, batut cu 1 lingura de apa

 

Mod de preparare:

Dai feliile de curcan prin făină, scuturând făina în exces. Intr-o tigaie mare de teflon încălzeşti 1 lingură ulei de măsline la foc mediu. Adaugi jumătate din cur­can şi prăjeşti 1 minut pe fiecare parte sau până se rumeneşte şi este făcut. Scoţi curcanul pe o farfurie. Repeţi cu restul de 1 lin­gură de ulei şi restul de felii de curcan.

In tigaie adaugi dovlea­cul, presari zahăr şi îl prăjeşti 3 mi­nute sau până se rumeneşte uşor. Adaugi oţetul şi mai fierbi 1 minut. Adaugi 1 1/4 căni cu apă, sarea şi salvia şi dai la fiert. Când fierbi, faci focul mic şi adaugi merele, acoperi şi fierbi 2 minute sau până când dovlea­cul şi merele sunt fierte.

Adaugi amestecul de amidon de po­rumb şi fierbi 1 minut sau până se îngroaşă puţin. Pui curcanul înapoi în tigaie şi fierbi la foc mic 1 minut sau până se încălzeşte.

Felii de curcan glazurate

Felii_de_curcan_glazurate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu amidon de porumb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.