Felii de curcan glazurate
PrinteazaFelii de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline, dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si amidon de porumb.
- 450 g felii de curcan
- 2 lingur faina
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete (1 cm)
- 2 lingurite zahar
- 1/4 cana otet balsamic
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita frunze de salvie
- 2 mere rosii (cu coaja) taiate felii subtiri
- 1 lingurita amidon de porumb, batut cu 1 lingura de apa
Mod de preparare:
Dai feliile de curcan prin făină, scuturând făina în exces. Intr-o tigaie mare de teflon încălzeşti 1 lingură ulei de măsline la foc mediu. Adaugi jumătate din curcan şi prăjeşti 1 minut pe fiecare parte sau până se rumeneşte şi este făcut. Scoţi curcanul pe o farfurie. Repeţi cu restul de 1 lingură de ulei şi restul de felii de curcan.
In tigaie adaugi dovleacul, presari zahăr şi îl prăjeşti 3 minute sau până se rumeneşte uşor. Adaugi oţetul şi mai fierbi 1 minut. Adaugi 1 1/4 căni cu apă, sarea şi salvia şi dai la fiert. Când fierbi, faci focul mic şi adaugi merele, acoperi şi fierbi 2 minute sau până când dovleacul şi merele sunt fierte.
Adaugi amestecul de amidon de porumb şi fierbi 1 minut sau până se îngroaşă puţin. Pui curcanul înapoi în tigaie şi fierbi la foc mic 1 minut sau până se încălzeşte.
Felii de curcan glazurate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu amidon de porumb