Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata
PrinteazaO retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat.
- 1 dovleac
- 1 felie de pâine integrală
- ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- 200 g carne tocată
- 2 linguri de ulei
- 2 cepe verzi
- 1 ou
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Dovlecelul se taie jumătăţi şi se curăţă. Jumătăţile se taie în 3 – 4 felii. Se pun într-o tavă din teflon, cu apă. Se acoperă cu folie din aluminiu şi se lasă la cuptor 25 minute.
Se înmoaie miezul de pâine în apă. Se toacă ghimbirul şi usturoiul. 2/3 din carnea tocată se căleşte în ulei. Ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu miezul de pâine, oul, carnea tocată călită şi cu cea crudă.
Se iau 2/3 din brânză şi se pun în amestecul de carne. Se umplu feliile de dovleac şi se presară parmezan. Se dă la cuptor încă 20 – 30 minute.
Poftă bună!