Felii de ton cu piure de ardei gras
PrinteazaO reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi, cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei grasi si rosii.
- 400 g ton proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 1 crenguţă de cimbru
- 60 g măsline negre fară sâmburi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru piure de ardei gras:
- 2 ardei graşi
- roşii
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală ardeii graşi şi coace-i direct pe flacăra de la aragaz, având grijă să nu-i arzi prea tare; pune-i într-o pungă de plastic sau într-o crăticioară cu capac şi lasă-i 15 minute.Intre timp, taie tonul bucăţi şi presară-le cu un praf de sare.
Incinge uleiul într-o tigaie, în care ai pus şi căţelul de usturoi tăiat în jumătate. Prăjeşte bucăţile de peşte la foc mare, întorcându-le des. Cât prăjeşti peştele, adaugă în tigaie şi crenguţa de cimbru, pe care o vei scoate la sfârşit. Pune piper, după gust, şi, când peştele începe să-şi schimbe culoarea, ia tigaia de pe foc şi lasă-1 să se odihnească câteva minute.
Pasează măslinele în blender şi întinde pasta obţinută pe suprafaţa peştelui. Curăţă ardeii copţi de pieliţă, de filamentele albe şi de seminţe, taie-i mai întâi fâşii, apoi bucăţele mici. Pasează-i până când obţii o cremă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Feliază bucăţile de ton şi serveşte-le aşezate peste piureul de ardei copţi.
Felii de ton cu piure de ardei gras
Pofta buna!