Felii de ton cu susan şi julien de legume

Printeaza

O reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Felii de ton cu susan şi julien de legume

  • 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat scoase din partea de la coadă a peştelui
  • 150 g morcovi mici
  • 150 g dovlecei mici
  • 200 g ceapă roşie
  • 400 g oţet de vin alb
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri de sos de soia
  • 80 g seminţe de susan
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură de oregano uscat
  • capere şi frunzuliţe de hasmaţuchi pentru ornat
  • 150 g ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-o crăticioară 100 g apă, oţe­tul, zahărul şi foile de dafin. Fierbeţi-le 3 mi­nute, după care lăsaţi-le să se răcească.

Curăţaţi şi spălaţi morcovii şi dovleceii. Tăiaţi-i julien. Curăţaţi şi cepele şi tăiaţi-le inele subţiri, apoi opăriţi-le 1 minut şi scurge- ţi-le. Puneţi legumele în trei castronele separate şi turnaţi pe ele marinata. Lăsaţi deoparte morcovii şi dovleceii 1 oră, iar ceapa 1 oră şi jumătate.

Impăştiaţi seminţele de susan pe fundul unei farfurii întinse şi treceţi prin ele bucăţi­le de ton sărat în prealabil, apăsându-le cu degetele, ca să se acopere cât mai mult posibil cu seminţele de susan. Puneţi-le într-o tigaie în care aţi încins uleiul rămas şi prăjiţi-le câte 2 minute pe fiecare parte, întorcându-le uşor cu o paletă.

Tăiaţi bucăţile felioare subţiri, aşezaţi-le pe farfurii şi stropiţi-le cu o emulsie preparată din 120 g ulei, sosul de soia şi oregano uscat; alături aranjaţi legumele în trei grămăjoare separate. Ornaţi farfuria cu capere şi cu frunzuliţele de hasmaţuchi şi serviţi.

Felii de ton cu susan şi julien de legume

Felii de ton cu susan şi julien de legume

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ton cu susan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.