Felii de vara cu fructe
Printeaza
O reteta de placinta cu taietei, branza de vaci, oua, smantana, piersici, zahar si unt.
Ingrediente:
- 100 g tăieţei
- 2 foi de plăcintă
- 250 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 100 ml smântână
- 400 g piersici şi caise
- 3-4 linguri zahăr
- 100 g unt sau margarină
- sare
Mod de preparare:
Fierbi tăieţeii în apă cu sare, îi treci apoi prin apă rece, îi scurgi şi-i amesteci cu 20 g de unt. Freci gălbenuşurile cu smântână şi brânza de vaci şi amesteci compoziţia obţinută cu tăieţeii fierţi şi cu 40 g de unt topit şi răcit.
Adaugi albuşurile bătute spumă şi fructele tăiate mărunt şi omogenizezi compoziţia. Aşezi o foaie de plăcintă într-o tavă unsă unt, pui compoziţia de tăieţei şi brânză şi acoperi cu a doua foaie de plăcintă. Dai tava la cuptor pentru 35 – 40 de minute şi, după ce s-a copt şi s-a răcit, tai plăcinta.
Pofta buna!