Felii de vinete cu roşii si mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de felii de vinete cu: usturoi, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare, piper, otet balsamic.
- 1 vânătă mare
- 1 căţel de usturoi
- 3 roşii mari
- 2 bucăţi mozzarella (125 g)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 crenguţă busuioc
- sare
- piper măcinat
- oţet balsamic
Mod de preparare:
O vânătă se taie în felii de 1 cm grosime. Se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe subţiri. Roşiile se spală, se îndepărtează codiţa şi se taie felii subţiri. Mozzarella se lasă să scurgă de apă şi se taie feliuţe. Se poate folosi şi mozzarella la sul, care nu mai are lichid.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se pun la călit feliile de vânătă şi usturoiul, asezonate cu sare şi piper. Se scot şi se pun pe hârtie absorbantă.
Pe câte o felie de vânătă se pune câte o felie de mozzarella, o felie de roşie şi o frunză de busuioc. In funcţie de preferinţe, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi oţet balsamic.
Felii de vinete cu roşii si mozzarella
Pofta buna!