Feng Shui dulce cu crevete
PrinteazaFeng Shui dulce cu crevete
Ingrediente:
- 300 g crevete decorticate
- o lingură de sos de soia
- o lingură de amidon de porumb
Pentru sos:
- două linguri de amidon de porumb
- 75 ml sos dei soia
- 4 linguri de oţet din orez
- 4 linguri de zahâr brun
- o linguriţă de ghimbir ras
- o linguriţă de pudră de usturoi
- o conservă cu ananas
Alte ingrediente:
- o tulpină de ţelină tăiată pe diagonală
- un morcov
- o ceapă
- un ardei gras roşu
- ulei
Preparare:
Crevetele se marinează într-o compoziţie obţinută dintr-o lingură de sos de soia şi una de amidon. Se mixează ingredientele pentru sos, adăugând sucul de ananas, fără fructe.
Se prăjesc crevetele în ulei încins, apoi se scot. Se călesc ţelina şi morcovul tăiate felioare, apoi se pun deoparte.
Se adaugă în tigaie ceapa, ardeiul apoi, când e aproape gata, din nou morcovul şi ţelina, apoi cubuleţele de ananas din conservă şi crevetele.
Se adaugă sosul şi se amestecă bine. Când este gata se serveşte cu orez.
Feng Shui dulce cu crevete
Pofta buna!
Foarte buni crevetii cu sos.