Fenicul cu parmezan

Printeaza

Fenicul cu parmezan din: fenicul, ulei de masline, sare, piper, parmezan.

Ingrediente:Fenicul_cu_parmezan

  • patru bulbi de fenicul
  • o treime de cană de ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • o treime de cană de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Bulbii se curăţă, apoi se taie în bucăţi de mărimea unei roşii tăiate în opt.

Intr-o cratiţă se pune apă cu sare şi se aşază pe foc. Se adaugă feniculul, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-o tigaie, la temperatură potrivită, se încălzeşte uleiul de măsline, se pun bucăţile de fenicul. După ce se sărează şi apoi se piperează, feniculul se sotează cu multă blândeţe, timp de 5 minute.

Se scot bucăţile de fenicul din tigaie, se aşază pe o farfurie caldă, apoi se presară deasupea parmezan şi se serveşte imediat. Feniculul este una dintre cele mai sănătoase plante, iar când este pregătită la un foc potrivit îşi păstrează toate calităţile aromatice şi terapeutice. De asemenea, este recomandat în salate de tot felul, pentru că le dă un gust special.

 

Fenicul cu parmezan

Fenicul_cu_parmezan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.