Fenicul cu parmezan
PrinteazaFenicul cu parmezan din: fenicul, ulei de masline, sare, piper, parmezan.
- patru bulbi de fenicul
- o treime de cană de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- o treime de cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Bulbii se curăţă, apoi se taie în bucăţi de mărimea unei roşii tăiate în opt.
Intr-o cratiţă se pune apă cu sare şi se aşază pe foc. Se adaugă feniculul, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-o tigaie, la temperatură potrivită, se încălzeşte uleiul de măsline, se pun bucăţile de fenicul. După ce se sărează şi apoi se piperează, feniculul se sotează cu multă blândeţe, timp de 5 minute.
Se scot bucăţile de fenicul din tigaie, se aşază pe o farfurie caldă, apoi se presară deasupea parmezan şi se serveşte imediat. Feniculul este una dintre cele mai sănătoase plante, iar când este pregătită la un foc potrivit îşi păstrează toate calităţile aromatice şi terapeutice. De asemenea, este recomandat în salate de tot felul, pentru că le dă un gust special.
Fenicul cu parmezan
Pofta buna!