Peste la cuptor cu fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare. Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau […]
Fenicul gratinat, cu roşii şi ceapă
PrinteazaFenicul gratinat, cu roşii şi ceapă din: bulbi de fenicul, rosii, ceapa, suc de lamaie, sare, unt, supa de legume, patrunjel si cascaval.
- 3 bulbi de fenicul
- 4 rosii
- 3 cepe
- 4 linguri suc de lamaie
- sare
- 70 g unt
- 200 ml supa de legume
- patrunjel
- 150 g cascaval (optional)
Mod de preparare:
Bulbii de fenicul se curăţă, se spală şi se taie pe lungime, apoi se feliază.
La fel se procedează cu ceapa şi roşiile, acestea din urmă după ce au fost curăţate de coajă.
Intr-un vas se topeşte o lingură de unt, se adaugă feniculul, se sărează şi se stropeşte cu zeama de lămâie, lăsându-se la fiert 20 de minute în vasul acoperit.
Separat, se prepară un sos, astfel: se topeşte într-un alt vas cantitatea de unt rămasă, se adaugă supa şi pătrunjelul tocat mărunt, se dă în clocot şi se lasă la foc mic timp de 15 minute.
Când este gata, se pun feliile de fenicul pe un platou, alături de ceapa tăiată julienne şi feliile de roşii, iar deasupra se toarnă sosul preparat şi salata poate fi servită imediat.
Opţional, se poate adăuga caşcaval ras deasupra.
Fenicul gratinat, cu roşii şi ceapă
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la cuptor cu fenicul
Pofta buna!
gustos! 🙂