Fenicul pane cu sos de iaurt si mustar
PrinteazaFenicul pane cu sos de iaurt si mustar din: bulbi de fenicul, ou, faina, pesmet, seminte de susan, turmeric, sare, ulei, iaurt grecesc, urda, ulei de masline, muştar dulce, frunze de fenicul, sare.
Ingrediente:
- 3 bulbi de fenicul
- 1 ou
- făină
- pesmet
- seminţe de susan
- 1 praf de turmeric
- sare
- 100 ml ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- 150 g iaurt grecesc
- 1 lingură urdă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă muştar dulce
- sare
- câteva frunze de fenicul
Mod de preparare:
Speli bulbitde fenicul şi îi cureţi de eventualele foi veştede. Tai fiecare bulb în jumătate sau în sferturi, în funcţie de cât de mari sunt.
Dacă este posibil, păstrezi la fiecare parte câte un fir de tulpină, în părţile care nu au această tulpină înfigi câte 1/2 băţ de bambus pentru frigărui.
Baţi oul împreună cu făină, sare şi turmeric, astfel încât să obţii o compoziţie ca o smântână groasă. Treci bulbii prin făină, apoi prin această pastă şi la sfârşit printr-un amestec de pesmet şi seminţe de susan.
Ii prăjeşti uniform, în uleiul încins. Serveşti acest aperitiv cald sau rece, alături de un bol cu sos preparat din iaurt, urdă fin mărunţită, frunze de fenicul fin tocate, muştar, sare şi ulei de măsline.
Fenicul pane cu sos de iaurt si mustar
Pofta buna!