Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola
PrinteazaO reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola, seminte de pin si sare.
- 1 şalău (400 g)
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper alb
- 4 bulbi de fenicul
- 1 roşie
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper alb
pentru sosul pesto:
- 250 g rucola
- 1 lingură seminţe de pin
- 1/2 pahar ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală peştele, curăţă-1 de solzi şi scoate-i oasele. Taie-1 fileuri, curăţă-l de oase şi apoi taie-l fâşii mai groase. Spală şi curăţă de coajă bulbii de fenicul (păstrează bărbile) şi taie-i julien foarte subţire. Stropeşte-i cu 2 linguri de ulei de măsline, pune sare şi piper, după gust.
Adaugă roşia tăiată cubuleţe, barba de fenicul tocată mai mare şi amestecă bine. Cu ajutorul unei forme fără fund, formează un minitort din fenicul şi roşie. Stropeşte peştele cu 1 lingură de ulei de măsline, pune sare, piper, după gust, şi aşază-1 peste minitortul de legume. Pune preparatul în cuptorul preîncălzit (180° C) şi coace-l la bain-marie timp de 10 minute.
Intre timp, prepară sosul pesto pasând în blender rucola, uleiul de măsline, seminţele de pin şi un praf sare. Când preparatul din cuptor este gata, aşază-l pe un pat de sos pesto şi decorează, după gust, cu fâşiuţe foarte subţiri de coajă de portocală. Serveşte peştele călduţ.
Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola
Pofta buna!