Fenicul cu sos de capere
PrinteazaO reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie, smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper.
- 4 bulbi de fenicul
- 1 lamaie
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri fierte tare
- 1 ou
- 1 lingurita faina sau amidon
- 2 linguri capere murate
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi bulbii de fenicul în jumătăţi şi puneţi-i într-un vas, cu apă cât să fie acoperiţi complet. Adăugaţi puţină sare şi piper şi fterbeţi-i 10 minute, apoi lăsaţi-i la răcit în apa de fiert.
Separat, amestecaţi gălbenuşurile, zdrobite mărunt, cu oul bătut, făina, smântână şi vinul.
Bateţi bine amestecul pentru a se omogeniza. Puneţi jumătăţile de fenicul, scurse de apă, într-un vas termorezistent, turnaţi peste ele amestecul cu ouă şi presăraţi caperele.
Puneţi vasul la cuptor până când sosul se îngroaşă şi fenelul se rumeneşte. Stropiţi cu lămâie înainte de servire.
Fenicul cu sos de capere
Pofta buna!