Fenicul cu sos de capere

Printeaza

O reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie, smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 bulbi de fenicul
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri fierte tare
  • 1 ou
  • 1 lingurita faina sau amidon
  • 2 linguri capere murate
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bulbii de fenicul în jumătăţi şi puneţi-i într-un vas, cu apă cât să fie acoperiţi complet. Adăugaţi puţină sare şi piper şi fterbeţi-i 10 minute, apoi lăsaţi-i la răcit în apa de fiert.

Sepa­rat, amestecaţi gălbenuşurile, zdrobite mărunt, cu oul bătut, făina, smântână şi vinul.

Bateţi bine amestecul pentru a se omogeniza. Puneţi jumătăţile de fenicul, scurse de apă, într-un vas termorezistent, turnaţi peste ele amestecul cu ouă şi presăraţi caperele.

Puneţi vasul la cuptor până când sosul se îngroaşă şi fenelul se rumeneşte. Stropiţi cu lămâie înainte de servire.

Fenicul cu sos de capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.