Fenkata – Mancare de iepure

Printeaza

Fenkata – Mancare de iepure din: iepure, rosii, ardei, ceapa, dafin, cartofi, usturoi, vin, cimbru, rozmarin.

Ingrediente:

  • un iepure
  • 4 roşii
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 6 foi dafin
  • un kg cartofi
  • 3 căţei usturoi
  • 500 ml vin alb
  • o linguriţă cimbru uscat
  • ulei
  • rozmarin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare | Restaurantedelux.ro:

Iepurele portionat se rumeneste în ulei pe toată părtile. Se scot apoi bucăţile de carne.

Se pune în acelasi ulei ceapa tocată mărunt, se mai adaugă o lingură de ulei si apoi se pun foile de dafin, cimbrul, usturoiul, sare si piper.

Se lasă un minut.

Se pun carnea, rosiile, ardeii, rozmarinul. Se toarnă apă cât să acopere tot continutul si se lasă la fiert 15 minute.

Se pun cartofii, vinul si apă care să acopere totul si se mai lasă la fiert 30 de minute

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.