Festin mediteranean de legume
PrinteazaFestin mediteranean de legume din: salata, fasole, cartofi, ardei, oua, ceapa, ton, cascaval, rosii, masline, busuioc.
- o salată iceberg
- 225 gr fasole verde păstăi
- 225 gr cartofi noi
- 4 ouă
- un ardei gras
- o ceapă nu prea mare
- o conservă de 200 gr de ton în suc propriu
- 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi
- 8 roşii pitice bine coapte, tăiate în sferturi
- 50 gr măsline negre, fără sâmburi
- busuioc verde tocat, pentru ornat
Pentru vinegretă:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin alb
- 4linguri suc de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie verde
- o linguriţă muştar
- 1-2 linguriţe zahăr
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi salata, îndepărtaţi cotorul, tocaţi-o şi aşezaţi-o pe un platou.
Fierbeţi fasolea păstăi în apă cu sare timp de 8 minute şi cartofii noi timp de 10 minute. Scurgeţi legumele, clătiţi-le cu apă rece până când se răcesc complet, apoi tăiaţi atât păstăile, cât şi cartofii înjumătăţi.
Fierbeţi ouăle 10 minute, răciţi-le în apă, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în sferturi. Curăţaţi ardeiul şi ceapa şi tăiaţi-le fâşii, respectiv, rondele subţiri.
Aşezaţi fasolea, cartofii, ouăle, ardeiul şi ceapa pe platoul cu salată; adăugaţi tonul, brânza şi roşiile, presăraţi măslinele tocate şi busuiocul.
Pentru vinegretă amestecaţi energic, eventual cu mixerul, toate ingredientele, turnaţi 4 linguri de sos peste salata aranjată pe platou, iar restul serviţi-1 separat, într-un castronel.
Festin mediteranean de legume
Pofta buna!