Fettuccine Alfredo

Printeaza

Fettuccine AlfredoIn Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte cremos.

Acest fel de mâncare a fost creat de un bucătar inspirat, pe nume Alfredo di Lelio, care l-a inventat în restaurantul său din Roma, în anul 1914. Se spune că di Lelio a luat nişte paste fettuccine din aluat pe bază de ou şi le-a amestecat cu nişte parmezan şi cu puţin unt, în dorinţa de a prepara nişte paste gustoase pentru soţia sa, care îşi pierduse pofta de mâncare în timpul sarcinii.

Făcut cum trebuie, acest sos cremos este perfect pentru ocaziile speciale. Sosul Alfredo se prepară din unt, smântână şi brânză, topite împreună la foc mic şi apoi amestecate cu pastele care au forma unor panglici aurii. La sfârşit, deasupra pastelor se presară parmezan ras.

Fettuccine_Alfredo_06

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.