Fettuccine cu costita

Printeaza

Fettuccine cu costita din: costita, usturoi, ulei, zeama de carne, patrunjel, sare, piper, busuioc, fettuccine, pecorino.

Ingrediente:

  • 100 g costiţă proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml zeamă de carne
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper
  • 4 frunze de busuioc
  • 400 g fettuccine
  • 100 g brânză pecorino proaspăt rasă

 

Mod de preparare Fettuccine cu costita:

Costiţa afumată se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Uleiul se încinge într-0 tigaie şi se prăjeşte în el bine costiţa. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc toate ingredientele încă 2 minute.

Se adaugă zeama de carne şi pătrunjelul şi se condimentează cu sare şi piper.

Amestecul se fierbe în continuare la foc mic şi se lasă să scadă la jumătate.

Frunzele de busuioc se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se adaugă în sos după ce acesta a scăzut.

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se varsă apa, se clătesc rapid cu apă rece şi se lasă la scurs.

Se împart pe farfurii, se acoperă cu sosul de costiţă şi se presară pe deasupra brânză.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.