Fettuccine cu urda si spanac

Printeaza

O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce.

Dacă se adaugă sare în ea, se poate păstra mai mult, la frigider. Urda este bogată în calciu, proteine, vitamine şi este săracă în grăsimi, de aceea este recomandată în curele de slăbire. Urda dulce se poate folosi la reţete de dulciuri şi poate înlocui brânza dulce de vacă. Urda sărată se foloseşte la aperitive.

Ingrediente:

  • 500 g fettuccine
  • 400 g spanac proaspat
  • 200 g urda
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele la foc potrivit, conform indicatiilor de pe amblaj. Curatati si spalati bine spanacul, scurgeti-l de apa si tocati-l mai mare.

Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 1 minute, in uleiul de masline, la foc mic.

Adaugati spanacul si dupa ce acesta s-a inmuiat, puneti urda. potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic 2-3 minute.

Puneti, apoi pastele fierte si scurse de apa, adaugati 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele si mai lasati 2-3 minute la foc mic.

Serviti fettuccinele fierbinti, presarate cu parmezan dat pe razatoarea mare.

Fettuccine cu urda si spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.