Ficat cu bacon

Printeaza

Ficat cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei, coniac, unt.

 

Ingrediente:

  • un kg ficat de vita sau porc
  • 8-10 felii de bacon
  • 5 fire rozmarin
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • un strop de coniac pentru flambat (intensifica aroma)
  • un cub unt

 

Mod de preparare:

Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârşit.

Se ung bine cu ulei feliile de ficat şi se pun pe plita foarte încinsă (la fel de bine însă se poate folosi şi o tigaie cu fund gros).

Se întoarce ficatul la fiecare 30 de secunde, lăsându-l câte 3 minute pe fiecare parte în total.

In ultimul minut de gătire se pune o fâşie de bacon pe tigaie peste care se asază un fir de rozmarin, apoi se pune ficatul, si se lasă să se infuzeze la foc indirect.

In timp ce ficatul se lasă deoparte, baconul se rumeneşte bine, apoi se asază în farfurie peste ficat.

Se adaugă un cub de unt deasupra sa, să se topească si să curgă peste ficat.

Ficatul se condimentată cu sare şi piper. Se flambează cu coniac în ultimele 10 secunde.

Se serveşte cu piure de cartofi sau cu garnitură, după gust.

 

Ficat cu bacon

Ficat_cu_bacon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.