Ficat si costită cu cimbru
PrinteazaFicat si costită cu cimbru din: cartofi, ulei de masline, ficat, sare, piper, boia, sunca, ceapa, usturoi, mar, rosii, cimbru, sos worcestershire si patrunjel verde.
- 500 g cartofi mici
- 3 linguri ulei de masline
- 340 g ficat
- sare
- piper
- boia
- 100 g sunca impanata
- 1 ceapa
- usturoi
- 1 mar
- 400 g rosii
- cimbru
- sos worcestershire
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Fierbi cartofii 10 minute, îi scurgi şi îi tai în două. încălzeşti 2 linguri de ulei în tigaie şi prăjeşti cartofii aurii, apoi îi scoţi pe o farfurie.
Presari feliile de ficat pe ambele părţi cu sare, piper, boia. Topeşti untul în tigaie, apoi rumeneşti ficatul, îl scoţi pe o farfurie şi îl ţii la cald.
Adaugi restul de ulei în tigaie şi prăjeşti costiţa, ceapa şi usturoiul, adaugi mărarul tăiat bucăţi mari şi îl mai prăjeşti 2 minute, apoi adaugi roşiile, cimbrul şi sosul Worcestershire.
Când dau în clocot, faci focul mic şi mai fierbi 3-4 minute. Pui cartofii în sos şi aranjezi feliile de ficat deasupra.
Incălzeşti 3-4 minute cu capac, mai adaugi piper, presari pătrunjel şi serveşti ficăţeii din tigaie cu pâine cu coajă crocantă, alături de un pahar de vin sau de bere rece.
Ficat si costită cu cimbru
Pofta buna!