Ficat cu bacon si coniac
PrinteazaFicat cu bacon si coniac din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei, coniac, unt.
- un kg ficat de vita
- 8-10 felii de bacon
- 5 fire rozmarin
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei
- coniac
- un cub unt
Mod de preparare:
Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârşit. Se ung bine cu ulei feliile de ficat şi se pun pe plita foarte încinsă.
Se întoarce ficatul la fiecare 30 de secunde, lăsându-l câte 3 minute pe fiecare parte în total. In ultimul minut de gătire se pune o fâşie de bacon pe tigaie peste care se asază un fir de rozmarin, apoi se pune ficatul, si se lasă să se infuzeze la foc indirect.
In timp ce ficatul se lasă deoparte, baconul se rumeneşte bine, apoi se asază în farfurie peste ficat. Se adaugă un cub de unt deasupra sa, să se topească si să curgă peste ficat.
Ficatul se condimentată cu sare şi piper. Se flambează cu coniac în ultimele 10 secunde.
Se serveşte cu piure de cartofi si salata verde.
Pofta buna!