Ficat cu ceapa
PrinteazaO reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper.
- 600 gr. ficat de vitel
- 500 gr. ceapa
- 40 gr. unt
- 3 linguri de ulei extravirgin de masline
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata ficatul, apoi taie-l felii foarte subtiri. Toaca fin ceapa si caleste-o intr-o tigaie cu ulei si unt, la foc mic, cam o ora, amestecand din cand in cand. Dupa aceea aseaza peste ceapa, potriveste de sare si piper si da focul mare inca 10 minute.
Cand e gata, presara ficatul cu patrunjel proaspat si aseaza-l pe un platou. Serveste ficatul cu ceapa alla veneziana cald, cu o garnitura la alegere, preferabil un piure cu parmezan deasupra si decor de salata verde.
Ficat cu ceapa
Pofta buna!