Ficat cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g ficat de vită
- 400 g ciuperci
- 20 g ghimbir
- 100 ml vin
- 1 legătură de ceapă verde
- 50 ml ulei
- 20 g sare
- 2 g piper
Mod de preparare:
Speli ficatul, îl ştergi şi îl tai pe lungime în fâşii de circa 1 cm grosime, după care le ştergi din nou. Aşezi ficatul bine şters într-o tavă unsă cu ulei, condimentezi şi dai la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute, între timp, cureţi ciupercile, le tai în patru sau în două, în funcţie de mărime.
Le pui la călit într-o tigaie cu ulei, adaugi ghimbirul feliat subţire şi ceapa verde tăiată ineluşe, apoi condimentezi totul.
Scoţi ficatul din cuptor, îl pui peste ciuperci, stropeşti cu vin şi căleşti totul acoperit, la foc mic, circa 10 minute.Foloseşte ficat de viţel tânăr, pentru că este mai fraged şi se pătrunde mai repede, rămânând mai mustos.
Ficat cu ciuperci
Pofat buna!
Fooooarte bun ficatul cu ciuperci