Ficat cu costita si cartofi

Printeaza

Ficat cu costita si cartofi din: ficat de vita, costita, unt, faina, cartofi, vin, patrunjel, lamaie, foaie de dafin, sare, piper.Ficat cu costita si cartofi

Ingrediente:

  • 1/2 kg ficat vită
  • 100 g costiţă afumată
  • 5 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri vin
  • câteva fire de pătrunjel
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi înăbuşi în 2 linguri de unt timp de 10-15 minute. Adaugi şi puţină apă şi un praf de sare.

Speli ficatul, îl tai felii de 2 cm lăţime, le presari cu sare şi piper, le treci prin făină şi le rumeneşti în unt fierbinte, pe ambele părţi. Când le întorci  prima oară, pui şi foaia de dafin. Scoţi ficatul şi-l laşi deoparte, la cald.

Tai costiţa felii subţiri, le prăjeşti puţin, în tigaie pui vinul şi-l laşi puţin să fiarbă, lei tigaia de pe foc, torni zeama de lămâie şi amesteci. La masă, pui pe fiecare farfurie, ficat, costiţă şi cartofi şi deasupra sos de unt, lămâie şi vin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.