Ficat cu gulii
PrinteazaFicat cu gulii din: gulii, unt, faina, smantana, nucsoara, lapte, paine, ficat, ceapa, slanina, oua, sare, piper.
- 1 kg gulii
- 2 linguri unt
- 1 cub concentrat pentru supă
- 1 lingură făină
- 250 g smântână dulce
- sare
- piper
- nucşoară
- 1 cană lapte
- 4 pâinici (chifle)
- 300 g ficat de porc
- 1 ceapă mare
- 70-100 g slănină afumată
- 2 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri făină
- firimituri de pâine
- maghiran
- nucşoară
- 1 lingură unt
- 2 cepe
Mod de preparare:
Guliile se taie cubuleţe, se călesc în unt şi între timp se adaugă supa preparată dintr-un cub de concentrat. Smântână se amestecă cu făina şi apoi se toarnă peste gulii. Se adaugă sare, piper, puţină nucşoară şi se fierbe la foc mic.
Pâinicile se înmoaie în lapte, iar ficatul se dă prin maşina de tocat împreună cu slănina şi ceapa, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt. Pâinicile scurse se amestecă cu compoziţia de ficat, cu ouăle şi făina, se adaugă sare, piper, nucşoară şi maghiran.
In cazul în care compoziţia este moale, se mai adaugă firimituri de pâine.
Cu o lingură se fac nişte chiftele mai mari, care se fierb în apă cu sare. Se prăjeşte ceapa rondele, în unt, peste care se aşază chiftelele de ficat fierte şi scurse.
Se servesc cu sosul de gulii.
Pofta buna!