Ficat cu legume şi sos
PrinteazaFicat cu legume şi sos din: ficat de vita, lapte dulce, orez salbatic, ardei grasi, compot de visine, scortisoara, amidon, seminte de susan, sare, piper, ulei, patrunjel, ardei iute, ceapa si fenicul.
- 500 g ficat de vita
- 600 ml lapte dulce
- 100 g orez salbatic
- 4 ardei grasi
- un borcan compot de visine
- 3 g scortisoara
- o lingura cu amidon alimentar
- 30 g seminte de susan
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
- ardei iute
- ceapa
- fenicul
Mod de preparare:
Ficatul de vită se spală, se scurge şi se taie felii. Se pune într-un bol, se acoperă cu laptele dulce şi se introduce la rece. Compotul se pune într-o oală cu sare, piper, scorţişoară şi se fierbe zece minute. Se adaugă amidonul alimentar dizolvat în puţină apă şi se continuă fierberea până începe să se închege lichidul.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Ficatul se scurge de lapte, se unge cu ulei, se condi¬mentează şi se aşază pe o folie de aluminiu. Se închide folia, se pune într-o tavă şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu 25 de minute, verificând dacă este gata la jumătatea timpului de coacere.
Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie fâşii. Se călesc în puţin ulei, se condimentează şi se amestecă cu puţin susan. Se pune orezul pe farfurii alături de ficat şi ar¬dei, se toarnă deasupra sosul şi pătrunjel tocat şi se servesc. Peste ficat se mai pot pune ardei iute, fenicul sau ceapă feliată înainte de a fi băgat la cuptor.
Ficat cu legume şi sos
Pofta buna!