Ficat cu orez
PrinteazaFicat cu orez din: orez, ficat, unt sau ulei, piper, sare.
- 1 cană orez
- 250 g ficat (de porc sau vită)
- 3-4 linguri unt sau ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se lasă la scurs. Intr-o cratită de 2-3 l se pun 1-2 linguri de unt (ulei), se înfierbântă, apoi se pune orezul. Se amestecă încontinuu până începe să se îngălbenească. Atunci se adaugă 1-2 pahare de supă (sau apă caldă) şi se pune cratita la cuptor, la foc potrivit.
După circa 30 de minute, orezul este gata şi cu bobul întreg (nu s-a amestecat în el în acest timp).
Separat, ficatul a fost tăiat feliute mai mici şi prăjit bine pe ambele feţe. Orezul fiert se pune într-o tavă, de preferat din sticlă termorezistentă, se presară cu piper şi cu sare (după gust) şi peste el se adaugă bucăţelele de ficat.
Se dă totul la cuptor pentru 15-20 de minute şi în final se serveşte cald, eventual cu un sos mai picant (de roşii sau de ciuperci).
Pofta buna!