Ficat cu sos de piper
PrinteazaFicat cu sos de piper din: ficat de vitel, unt, miere, piper, otet, paste, sare, piper, patrunjel.
- 4 felii ficat de viţel
- 50 g unt
- 2 linguri miere
- o lingură piper verde
- 3 linguri oţet balsamic
- sare
- piper
- 300 g paste
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se pun 30 g unt să se topească. Apoi, se adaugă mierea, se amestecă şi se adaugă oţetul şi sarea. Se fărâmiţează uşor piperul şi se adaugă şi el.
Se scoate sosul într-un castronel şi, în aceeaşi tigaie, se pune restul de unt.
Se rumenesc feliile de ficat pe ambele părţi, nu mai mult de 5 -7 minute în total, fiindcă altfel se întăreşte prea tare. Se încălzeşte sosul şi se serveşte cu ficat şi cu garnitura de paste fierte în prealabil conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se ornează cu pătrunjel.
Pofta buna!