Ficat cu sos de rozmarin
PrinteazaFicat cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin, boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe de piper.
- 500 g ficat de vita
- 120 ml ulei
- 100 g faina
- 400 ml lapte
- 1 crenguta rozmarin sau 1/2 lingura rozmarin uscat maruntit
- 1 varf de cutit boia
- 150 g smantana
- 150 g orez
- 1 ceapa mica
- 50 g unt
- sare
- condiment din legume uscate
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
Mod de preparare:
Speli ficatul in mai multe ape. Il tai în felii groase de 1 1/2 cm, pe care le treci prin făină şi le înăbuşi în 100 ml ulei încins. Le scoţi pe şervete absorbante şi le păstrezi la cald.
Topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Presari 3 linguri de făină şi amesteci energic, până obţii o sferă de aluat moale. Torni treptat laptele cald şi omogenizezi. Când ai încorporat tot laptele, presari boiaua şi rozmarinul fin tocat, pui smântână şi omogenizezi sosul. îl sărezi după gust şi iei vasul de pe foc.
Tai ceapa şi o căleşti în uleiul rămas, împreună cu orezul, în prealabil ales, spălat şi scurs. Adaugi condimentul din legume uscate, foaia de dafin, boabele de piper şi 400 ml apă fierbinte şi laşi orezul să fiarbă la foc mediu 10 minute.
Introduci vasul în cuptor pentru 10 minute. Serveşti ficatul stropit cu sos, alături de o garnitură de orez.
Ficat cu sos de rozmarin
Pofta buna!