Ficat cu sos si dovlecei
PrinteazaFicat cu sos si dovlecei din: ficat de vitel, dovlecei, ceapa rosie, sos de soia, stafide, vin, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, coriandru, legume de sezon, paine prajita.
- 600 g ficat de vitel
- doi dovlecei
- doua cepe rosii
- doua linguri cu sos de soia
- 50 g stafide
- 500 ml vin alb sec
- 600 ml lapte dulce
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- coriandru
- legume de sezon
- paine prajita
Mod de preparare:
Ficatul se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi potrivite. Se pune într-un vas şi se acoperă cu laptele dulce. Se introduce la rece pentru circa 30 de minute, apoi se scoate şi se scurge. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se prăjeşte ficatul 5-7 minute pe toate părţile, apoi se adaugă sosul de soia, stafidele şi vinul alb.
Se condimentează, se fierbe până scade sosul format, se ia de pe foc şi se păstrează la cald. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se prăjesc în puţin ulei încins şi se scot într-un bol. Dovleceii se spală, se taie rondele şi se condimentează, se lasă la scurs zece minute şi se prăjesc uşor în puţin ulei.
Se pun bucăţi de ficat pe platou, se aşază din loc în loc felii de dovlecei, ceapă prăjită şi sosul cu stafide. Se presară cu coriandru proaspăt tocat şi se servesc imediat.
Se servesc ca atare, cu o salata de legume de sezon sau cu felii de paine prajita.
Ficat cu sos si dovlecei
Pofta buna!