Ficat de gasca cu coniac in aspic
PrinteazaFicat de gasca cu coniac in aspic din: ficat, unt, coniac, aspic, ciuperci, vin, sare, piper.
- 1,2 kg ficat de gâscă
- 200 g unt
- 1 păhăruţ cu coniac
- sare
- piper
- 3/4 l aspic
- ciuperci
- 5 linguri de vin
- salată verde
Mod de preparare:
Fierbeţi ficatul de gâscă întreg, 20 de minute, într-un vas cu 5 linguri de vin şi puţin unt. Vasul de fierbere să fie permanent acoperit cu capac.
Când ficatul s-a răcit, tăiaţi-l în 10 felii potrivite.
Resturile de ficat puneţi-le în sosul în care a fiert ficatul, daţi-le prin sită şi combinaţi-le cu untul, sarea şi coniacul.
Aspicul, deja topit, îl puneţi câte puţin în forme şi îl lăsaţi să se închege. Când acesta s-a gelatinat, decoraţi-l cu ciuperci, puneţi piureul de ficat, feliile de ficat şi umpleţi formele cu aspic.
Puneţi-le la frigider. Când amestecul s-a închegat, scoateţi preparatul din forme şi serviţi-l aşezat pe felii de pâine.
Pentru ca aspicul, respectiv ficatul de gâscă în aspic, să iasă mai uşor, ţineţi formele 1 minut în apă fierbinte.
Puteţi servi însă şi direct din formele în care au fost turnate. Acest preparat este delicios, dacă cu 15 zile înainte de a fi sacrificate, gâştele au fost îndopate cu miez de nucă.
Pofta buna!