Ficat de gasca cu fructe
PrinteazaFicat de gasca cu fructe din: ficat de gasca, faina, unt, piersici, vin, coaniac, scortisoara.
- 600 g ficat de gâscă, feliat
- făină
- 150 g unt
- 2 piersici, tăiate în felii
- 50 ml vin roşu, dulce
- 50 ml coniac
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Asezonează ficatul cu sare şi piper. Dă-l prin făină, acoperă-l bine, apoi scutură făina în exces. Topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi prăjeşte ficatul pe toate părţile, până se rumeneşte.
Scoate-l din tigaie şi păstrează-l la cald.
Pune piersicile în tigaie, prăjeşte-le rapid, apoi toarnă peste ele vinul şi coniacul. Adaugă untul rămas şi un praf de scorţişoară, dă în fiert, apoi stinge focul.
Serveste ficatul cu piersici si sos.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/ficat-de-gasca