Ficat de gasca cu mere caramel
PrinteazaFicat de gasca cu mere caramel din: ficat de gasca, mere, zahar, unt, coniac.
Ingrediente:
- 600 g ficat de gâscă
- 4 mere mari
- 50 g zahăr
- 50 g unt
- 50 ml coniac
Mod de preparare:
Ficatul se spală bine, se curăţă de nervuri şi se taie în felii groase de 3-4 cm. Merele se spală şi se curăţă de cotor cu grijă, în aşa fel încât fructul să rămână întreg. Se taie în rondele. Se prăjeşte ficatul într-o tigaie fără ulei (este foarte gras), se toarnă coniacul, se flambează şi se dă deoparte.
Intr-o altă tigaie, se topeşte untul şi se adaugă zahărul, amestecând continuu până se dizolvă. Se prăjesc feliile de măr în acest amestec, până se caramelizeaza.
Merele călite în unt cu zahăr vor da un gust deosebit ficatului de pasăre. Se pun pe fiecare farfurie câteva felii de ficat şi 3-4 felii se mere. Se toarnă deasupra puţin sos rămas de la prăjirea ficatului.
Se serveşte cald.
Pofta buna!