Ficat de iepure in foitaj

Printeaza

Ficat de iepure in foitaj din: ficat de iepure, praz, ceapa, smantana, unt, aluat, sare, piper, pudra de ardei, coniac, galbenus, ceapa verde.

Ingrediente:Ficat de iepure in foitaj

  • două-trei bucăţi de ficat de iepure proaspăt (aproximativ 300-350 g)
  • 300 g praz (partea albă)
  • două cepe eşalote
  • 150 g smântână
  • 50 g unt
  • 200 g aluat pentru foitaj
  • sare
  • piper
  • pudră de ardei de cayenne (picant)
  • 20 ml coniac
  • un gălbenuş
  • 50 g ceapă verde

 

Mod de preparare:

Intindeţi foaia de aluat, tăiaţi-o în dreptunghiuri de 7 cm lăţime şi 9 cm lungime, puneţi-le într-o tavă şi daţi-le la cuptor până se auresc. Când le-aţi scos din cuptor, încă fierbinţi, tăiaţi pe orizontală, la jumătate, fiecare foaie, dar nu până la capăt, astfel încât să aveţi o deschizătură pe trei laturi, care să vă permită să adăugaţi umplutura.

Spălaţi şi tăiaţi julien partea albă de la praz, tăiaţi şi cepele eşalote şi apoi căliţi separat cele două ingrediente, într-o tigaie cu 25 g unt. Asezonaţi cu sare, piper, pudră de cayenne, după gust.

Adăugaţi smântână şi lăsaţi, pe foc mic, trei minute, amestecând întruna. Tăiaţi în felii ficatul de iepure, presăraţi sare şi piper. Sotaţi ficatul în 25 g unt clarificat (unt topit într-o crăticioară, la foc foarte mic, până începe să facă o spumă albă), adăugaţi ceapa eşalotă, pe care deja aţi călit-o.

Deglasaţi cu coniac, apoi lăsaţi încă un minut pe foc. In mijlocul foilor de aluat, prin deschizătura pe care aţi făcut-o, puneţi întâi prazul, deasupra ficatul de iepure sotat şi presăraţi ceapă verde tăiată mărunt.

Ungeţi cu gălbenuş bătut şi daţi la cuptor încă trei-patru minute, cât să se aurească deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.