Ficat de pasare in otet
PrinteazaFicat de pasare in otet din: ficat de pasare, boia, unt, piper, sare, salote, otet, zahar, usturoi, supa de gaina.
- 500 g ficat de pasăre
- 1 linguriţă de boia
- piper
- 50 g unt
- sare
- 2 şalote
- 4 linguri de oţet de sherry
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 căţel de usturoi
- 300 ml supă de găină
Mod de preparare:
Se curăţă ficatul de pasăre, se spală şi se usucă, după care se freacă cu boiaua amestecată cu piper.
Se încinge jumătate din unt, în care se rumeneşte apoi ficatul, amestecând continuu. După ce ficatul este pătruns, se scoate din tigaie, se sărează şi se păstrează la cald.
Şalotele se curăţă, se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul de la prăjeală. Se adaugă apoi oţetul, zahărul şi usturoiul curăţat şi zdrobit.
Amestecul se lasă pe foc până când lichidul s-a evaporat. Se toarnă în tigaie supa de găină, după care se lasă să scadă la jumătate la foc mare.
Se înglobează untul rămas (bucăţele) şi se asezonează sosul cu sare şi cu piper. Ficatul se amestecă cu sosul şi se serveşte.
Ficat de pasare in otet
Pofta buna!