Ficat de porc cu legume si smantana
PrinteazaFicat de porc cu legume si smantana din: ficat de porc, slăninuţă, morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină, ceapa, unt, ulei de masline, supa de legume, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, cimbru, smântână dulce, smântână fermentată, suc de lămâie, cartofi, patrunjel.
- 1 kg ficat de porc
- 100 g slăninuţă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 1 jingură ulei de măsline
- 1,5-2 l supă de legume
- 2 boabe de piper
- 2 boabe de ienibahar
- 2 foi de dafin
- 2-3 fire cimbru
- 200 ml smântână dulce
- 200 ml smântână fermentată
- suc de lămâie
- 800 g cartofi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se clăteşte ficatul, se şterge cu prosop de hârtie şi se curăţă de pieliţe. Se taie slăninuţă bucăţele, care se înfig în ficat. Apoi acesta se piperează pe toate feţele şi se dă puţin la frigider.
Se decojesc şi se rad toate rădăcinoasele. Se curăţă şi se toacă ceapa. Se topeşte untul şi se toarnă în vasul cu ulei; se prăjeşte ficatul la foc iute pe toate părţile, apoi se scoate din vas.
Se adaugă în grăsime legumele rădăcinoase şi ceapa şi se prăjesc la foc moale cca 10 min. Apoi se reaşază ficatul în tigaie şi se toarnă supa; se adaugă piper, ienibahar, foi de dafin şi cimbru.
Ficat de porc cu legume si smantana
Pofta buna!